Pár kérdés Scriptelésel kapcsolatban
|
|
SkyHD | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 6:17 PM | Üzenet # 1 |
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 10
Állapot: Offline
| Sziasztok!
1. Az első kérdésem az lenne, h hogyan lehetne azt meg csinálni, hogy spawnoláskor alapból ad egy colt -ot? Próbálkoztam olyannal, h a "spawnPlayer()" alá betettem ezt a kódot: Kód self setweaponslotweapon("primary","colt_mp"); self givemaxammo("colt_mp"); self switchtoweapon("colt_mp"); De nem nagyon sikerült.
2. A második kérdésem az lenne, h meg lehet azt csinálni, h az eldobott fegyvereket ne lehessen felvenni?
3. És a harmadik kérdésem az lenne, h pl.: toujane -n lehessen használni Orosz, és Amerikai fegyvereket.
Most kezdtem igazán foglalkozni a CoD2 Scriptelésével, úgyhogy elnézést kérek az értetlenkedésemért.
És előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Az üzenetet módosította: SkyHD - Hétfő, 04.01.2013, 6:17 PM |
|
| |
Sipex | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 7:53 PM | Üzenet # 2 |
*-*
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 224
| Kedves SkyHD!
Igen, Spawnplayerben kell megcsinálni az jó amit írtál de nem tudom miért nem adja meg.. xD
Próbáld meg így-->
Kód if(isAlive(self) && self.pers["team"]); { self setweaponslotweapon("primaryb","colt_mp"); self givemaxammo("colt_mp"); self switchtoweapon("colt_mp"); }
------------------------------------------------------------------------------------- 2.
Hát fogalmam sincs hogy hogyan lehetne azt, max letiltod az "F" betűt.
vagy
Megcsinálod azt hogy ne lehessen eldobni 1 fegyvert sem.
------------------------------------------------------------------------------------- 3.
Az "ui_mp" -> "scriptmenus" mappába van olyan hogy weapon_american, british, russian, german.menu fájlok.
Nos, ezekben van beállítva hogy milyen fegyverük legyen a különféle osztagoknak(csapatoknak)..
Ide be rakhatod pl.
Kód execKey "7" { play "mouse_click"; scriptMenuResponse "ide a fájl _mp neve." }
Ezeket mindig az utolsó alá kell írni..
iKód temDef { name "button_fegyverneve" visible 1 rect 0 0 128 24 origin ORIGIN_CHOICE1 forecolor GLOBAL_UNFOCUSED_COLOR type ITEM_TYPE_BUTTON text "itt szinezéssel a fegyver neve" textfont UI_FONT_NORMAL textscale GLOBAL_TEXT_SIZE textstyle ITEM_TEXTSTYLE_SHADOWED textaligny 20 action { play "mouse_click"; scriptMenuResponse "ide a fegyver _mp neve"; } }
Ezeket a .menu fájlokba kell bele írni..
Köszönöm a figyelmet!
Sipex © 2013
Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké. ---->>> X-fire & GSC: thessos <<<---- ______The Best Modder______
|
|
| |
SkyHD | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 8:45 PM | Üzenet # 3 |
Közlegény
| Nekem PAM van maps/pam ba van egy weapons.gsc
És pl ha az amerikaiaknál az összes fegyvert engedélyezni szeretném akkor így jó?
Kód case "american": precacheItem("luger_mp"); precacheItem("kar98k_mp"); precacheItem("g43_mp"); precacheItem("mp40_mp"); precacheItem("mp44_mp"); precacheItem("kar98k_sniper_mp"); precacheItem("shotgun_mp"); precacheItem("dp28_mp"); precacheItem("panzerfaust_mp"); precacheItem("panzerschreck_mp"); //Russian precacheItem("TT30_mp"); precacheItem("mosin_nagant_mp"); precacheItem("SVT40_mp"); precacheItem("PPS42_mp"); precacheItem("ppsh_mp"); precacheItem("mosin_nagant_sniper_mp"); //Britsh precacheItem("webley_mp"); precacheItem("enfield_mp"); precacheItem("sten_mp"); precacheItem("bren_mp"); precacheItem("enfield_scope_mp"); precacheItem("m1garand_mp"); precacheItem("thompson_mp"); precacheItem("30cal_mp"); //American precacheItem("colt_mp"); precacheItem("m1carbine_mp"); precacheItem("bar_mp"); precacheItem("springfield_mp"); precacheItem("greasegun_mp"); break; E: Ha jól látom úgy írtad nekem az előzőt le, h a menübe is be tegye, na nekem az nem kell, mert én ezekkel a "parancsokkal" adom a játékosoknak:
Kód self setweaponslotweapon("primaryb","colt_mp"); self givemaxammo("colt_mp"); self switchtoweapon("colt_mp");
Az üzenetet módosította: SkyHD - Hétfő, 04.01.2013, 8:47 PM |
|
| |
Sipex | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 9:08 PM | Üzenet # 4 |
*-*
| Kedves SkyHD!
Az nem fontos, mert ha menübe be írod hogy tudja választani azt a fegyvert , akkor a weapons.gsc-ben nem kell átírni semmit.
E: Nem jól látod, mivel az "if(isAlive(self)" = Azt jelenti hogy csak élet közbe tudja ezt csinálni és viszi magával a "self" szócskát.
Sipex © 2013
UI: Ahogy már mondtam, nem muszáj engedélyezni de ha neked úgy jó akkor csináld....
Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké. ---->>> X-fire & GSC: thessos <<<---- ______The Best Modder______
Az üzenetet módosította: Sipex - Hétfő, 04.01.2013, 9:10 PM |
|
| |
SkyHD | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 9:20 PM | Üzenet # 5 |
Közlegény
| Azt értem, csak én erre értettem:
Kód itemDef { name "button_fegyverneve" visible 1 rect 0 0 128 24 origin ORIGIN_CHOICE1 forecolor GLOBAL_UNFOCUSED_COLOR type ITEM_TYPE_BUTTON text "itt szinezéssel a fegyver neve" textfont UI_FONT_NORMAL textscale GLOBAL_TEXT_SIZE textstyle ITEM_TEXTSTYLE_SHADOWED textaligny 20 action { play "mouse_click"; scriptMenuResponse "ide a fegyver _mp neve"; } } Hogy ez rakja be a menübe a fegyvert, nem? Mert ugye azt nem szeretném, hogy menüből válaszható legyen.
|
|
| |
Sipex | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 10:11 PM | Üzenet # 6 |
*-*
| Kedves SkyHD!
Máshogy nem tudják használni...
|
|
| |
SkyHD | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 10:22 PM | Üzenet # 7 |
Közlegény
| De ha kóddal adom nekik pl spawn kor? Így: Kód self setweaponslotweapon("primaryb","colt_mp"); self givemaxammo("colt_mp"); self switchtoweapon("colt_mp"); Akkor se kapják meg?
|
|
| |
Sipex | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 11:32 PM | Üzenet # 8 |
*-*
| De akkor megkapják, második fegyver ként.
Mivel a primaryb az a 2.dik fegyver a sima primary az meg az első
|
|
| |
SkyHD | Dátum: Hétfő, 04.01.2013, 11:36 PM | Üzenet # 9 |
Közlegény
| Oké, rendben, köszönöm Már csak a fegyver fel vételt kéne megoldani valahogy, a spawn fegyvert meg még tesztelem
Edit: Akárhogy próbálom a spawnkor a fegyvert még mindig nem adja meg :/
Az üzenetet módosította: SkyHD - Kedd, 04.02.2013, 0:06 AM |
|
| |
Sipex | Dátum: Kedd, 04.02.2013, 0:09 AM | Üzenet # 10 |
*-*
| Pedig meg kéne hogy adja, akkor nem tudom.. :/
|
|
| |
SkyHD | Dátum: Kedd, 04.02.2013, 1:11 PM | Üzenet # 11 |
Közlegény
| És esetleg más megoldás nincs, arra hogy a spawnkor adjon fegyvert?
Edit: Mindent meg oldottam, és nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged. Már csak, azt kéne valahogy, meg oldani h ne lehessen felvenni a fegyvert.
Az üzenetet módosította: SkyHD - Kedd, 04.02.2013, 2:09 PM |
|
| |
Sipex | Dátum: Kedd, 04.02.2013, 2:39 PM | Üzenet # 12 |
*-*
| Rendben, hát mondtam letiltod az "F" betűt vagy kiveszed azt hogy ne lehessen fegyvert eldobni.. :)
Sipex © 2013
|
|
| |
SkyHD | Dátum: Kedd, 04.02.2013, 2:45 PM | Üzenet # 13 |
Közlegény
| És, az F betűt azt hogyan lehet letiltani? Nagyon kezdő vagyok
|
|
| |
Sipex | Dátum: Kedd, 04.02.2013, 2:47 PM | Üzenet # 14 |
*-*
| Hát, na erre még én se jöttem rá... xD
|
|
| |
matka5912 | Dátum: Kedd, 04.02.2013, 2:51 PM | Üzenet # 15 |
Közlegény
| Hát azt sehogy.. Mivel eleve..ha pl: kiveszed a config_mp.cfg-ből az f-betű kombinációját akkor bárki odamegy és berakja magának ha kell...Állítsad be, hogy ne dobjon el fegyvereket és tádá kész is vagy...
|
|
| |