Szerda, 03.03.2021, 3:03 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Cod2 Modding
Főoldal | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Egyéb » Segítségkérő » Szeretném megtanulni a modolást! :) (Segítséget szeretnék kérni hozzá :))
Szeretném megtanulni a modolást! :)
vicceskepek19863187Dátum: Vasárnap, 02.28.2016, 6:56 PM | Üzenet # 1
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 16
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Sziasztok! (Tudom már nagyon sokat kérdeztem az utóbbi időben :D)
Szóval az lenne a helyzet, hogy meg szeretném tanulni a modolást. Az lenne a kérdésem hogy ehez konkrétan mit tanuljak meg? (c++, stb. ilyenekre gondolok) Vagy ha az oldalról valaki hozzáértőtő tud nekem segíteni ebben nekem az is jó biggrin !


Az üzenetet módosította: vicceskepek19863187 - Vasárnap, 02.28.2016, 6:59 PM
 
SipexDátum: Hétfő, 02.29.2016, 10:42 PM | Üzenet # 2
*-*
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 224
Hírnév: 2020
Állapot: Offline
Szia.

Legelső esetben, ha egy kicsit is konyítasz vagy érted a C++; alapokat akkor már csak annyi a teendőd, hogy az alap scripteket olvasgatod, szerkeszted, megérted hogy melyik forráskód mit csinál, mit használ, hogyan működik és ennek függvényében majd tudsz írni saját scripteket. Amiket tesztelsz, hogy most ez lefut, ez jó, ez ezt csinálja, ez azt csinálja.
Ezeken alapszik a moddolás, ha ez nincs meg akkor mindenki magára vessen.
Perpillanat, személy szerint én is magamtól jöttem rá senki sem tanított, az más hogy segítséget kérsz de nem hiszem hogy lenne valakinek türelme is ahhoz hogy tanítson ilyet. Meg erre rá kell érezni, tudni kell mi mihez tartozik meg még sorolhatnám...
Az oldalon vannak hasznos scriptek, tutorialok, modok, amik alapján megtudod tanulni a dolgokat.
Gyakorlásképpen, próbálgass scriptet szerkeszteni vagy változókat vagy akármit.
Nos, most ezt hozom fel neked példába a "KillStreak"-ot habár gondolom tudod, hogy mi is ez.
Kezdjük ott, ugyebár az a lényege a "KillStreak"-nek, hogy ha megölsz x y mennyiségű ellenfelet akkor cserébe kapsz jutalmul mondjuk pénzt, plusz hp-t, vagy akármit.
Ha tudod hol lehet ezt szerkeszteni, józan paraszt ésszel (sejtelmem szerint ahol a játékban megvan írva ._.) és azon belül ugye kapsz plusz egy ölés pontot amit nem nehéz kitalálni hogy mi is lehet az.

Ide mondtam a minimális angol tudást, szóval a lényeg a lényeg hogy belépünk a fő gsc-be (játéktípustól függ lehet ez tdm, dm, sd, zom, zombi.gsc).
Értelemszerűen, ha már gondolkodunk egy kicsit akkor rájöhetünk hogy ha rákeresünk a "score" szócskára vagy akár "kill" és egyéb szavakra.
Akkor talán eltalálunk (minimális angol tudással) ide.

Értelmezzük ezt a függvény részt, látsz itt rövid tagú szavakat, zárójelt, egyenlőség jelet, na meg sorolhatnám gondolom érted nem vagy te dedós.
Ugyebár, van egy ilyen rész hogy "killed by a friendly". Ha lefordítod akkor értelmezve az esik le hogy megölte egy csapattárs vagy barát.
Itt ha gondolkodsz egy kicsit, akkor rájössz hogy ez a csapattárs ölésre vonatkozik. Ha lentebb mész egy sort láthatod ezt a szöveget.Na szóval, kis gondolkodással rájöhetünk ha már ott a kis szamárvezetőnk ( // killed by a friendly) hogy ez a kód azt jelenti hogy elvesz egy "score"-t vagyis pontot a játékostól ha megöli a csapattársát. Ellenkező esetben "else" kap 1 db pontot "attacker.score++;"
Ezzel eddig megvolnánk, most jönne a KillStreak. Mint minden alap modder, szeretné hogy legyen valami "új" "komoly" vagy akármilyen jelzővel mondhatjuk ezt a dolgot.
Ha szeretnénk, hogy ölésre jutalmat kapjunk akkor meghatározzuk és számláltatjuk az ölési számot, ennek függvényében a script amit írunk megadja az adott számnál a megadott script szerinti jutalmat.
Bővebb változat a killstreakról itt található -> KillStreak
Változókat itt találod -> Változók

Sipex © 2016


Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké.
---->>> X-fire & GSC: thessos <<<----
______The Best Modder______
 
vicceskepek19863187Dátum: Csütörtök, 03.03.2016, 6:08 PM | Üzenet # 3
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 16
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Köszönöm szépen!
Most hogy így átnézegettem kezdem megérteni. Igazad volt, egy kis angol tudás :D. Csak egyetlen parancsot(vagy nem tudom mit biggrin ) nem értek: Cvar. Mit jelent ez ? :D. Láttam ilyeneket, hogy setcvar, getcvar stb.
Válaszodat előre is köszönöm! smile
 
SipexDátum: Szombat, 03.05.2016, 11:13 AM | Üzenet # 4
*-*
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 224
Hírnév: 2020
Állapot: Offline
A cvar-al tulajdonképpen parancsokat tudsz csinálni, behívni, változtatni.. és akár cfg-n keresztül is megtudod adni.

Tegyük fel, neked a cfg-be megvan adva az, hogy az idő limit 30 perc.. mivel a szerver nagyrészt a cfg-ből olvas, de meglehet csinálni hogy ne keljen cfg hozzá (ez most nem lényeg). De, ha te megadod a fő gsc-be ezt hogy


Itt megadtad hogy a tdm játékmód idő limitje 30 perc.


Ez annyira nem fontos ha nem akarsz sima paranccsal dolgozni, ennek annyi a lényege hogy ha változtatod a level.timelimit-et akkor változik vele együtt a tdm idő limit is. Így könnyebben tudod írogatni a dolgokat.

Sipex © 2016


Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké.
---->>> X-fire & GSC: thessos <<<----
______The Best Modder______
 
vicceskepek19863187Dátum: Szombat, 03.05.2016, 10:40 PM | Üzenet # 5
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 16
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Köszönöm ! smile
 
Fórum » Egyéb » Segítségkérő » Szeretném megtanulni a modolást! :) (Segítséget szeretnék kérni hozzá :))
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Oldal by ^Neon |Xfire:martagvagy © 2021 | Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz